Ploaia de cuvinte - Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupr

Ploaia de cuvinte - Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupr

marți, 27 martie 2012

Arhitectura atipica - cladiri ciudate care merita vazute.

Cand vine primavara, ma gandesc pe ascuns la concediu. Eu sunt un calator imaginar tot timpul, dar unul activ doar de cateva ori pe an. Am acest dor al departarii, acea curiozitate de a vedea lumea, de a o cunoaste, de a o pipai, mirosi, gusta. Fac planuri, citesc, ma documentez, fac rute , desfac drumuri.
   Azi rascoleam pozele din concediile trecute si am descoperit bucuroasa ca vazusem      atatea locuri frumoase, dar ceea ce mi-a atras atentia, au fost unele cladiri mai..          ciudate.
   
Apartamentele Wozoco - Amsterdam, Olanda.

Apartamentele sunt agatate de fatada nordica a unei cladiri de sticla fara a necesita sprijin vertical.
Cubic Houses - Rotterdam, Olanda
Cele 354 de cuburi adapostesc 146 de apartamente.Cubic Houses - Rotterdamlanda
                                      Atomium - Bruxelles, Belgia
Este format din 9 sfere, dar, doar 6 sunt accesibile publicului vizitator. Sfera de la baza este rezervata expozitiei permanente, alta gazduieste diferite expozitii temporare, a treia e destinata evenimentelor (filme, concerte, conferinte, petreceri), a patra este bar, a cincea restaurant, iar ultima ofera acces la panorama splendida a orasului.
                                       Dancing Building -  Praga, Cehia
Casa mai este cunoscuta si sub numele de Ginger & Fred sau Dunk House. Aici isi au sediile multe firme, doar ultimul etaj este rezervat unui restaurant cu specific frantuzesc de unde poate fi admirat orasul.
           
                   Great Arch of Defense (marele arc al apararii) - Paris, Franta
Arcul are 110 de metri lungime, 90 metri înălţime şi 70 metri lăţime, sprijinindu-se pe doi piloni. Are 4000 ferestre şi e acoperit de 35000 dale de marmură. Este amplasat in Cartierul La Défense, intr-o zona in care sunt foarte multe birouri si centre comerciale.

                     Rorres Kio sau Turnurile Poarta Europei - Madrid, Spania
 Sunt turnurile gemene destinate zonei de business din Madrid.

                                     Edificio Mirador - Madrid, Spania
Cuprinde 21 de etaje si se evidentiaza prin gaura centrala aflata la 36,8 m deasupra solului. Culorile sunt folosite pentru a deosebi cele 9 tipuri de apartamente rezidentiale din cladire.

                                     Sediul Gas Natural din Barcelona
                                      Torre Acbar - Barcelona, Spania.
A fost proiectat de Jean Nouvel si reprezinta unul dintre punctele de atractie ale Barcelonei, mai cu seama noaptea, cand este iluminat, iar culorile se schimba periodic.

                  Gherkin Building /30 St Mary Axe  sau cladirea ou, Londra UK
Cladirea a castigat Premiul Stirling din partea The Royal Institute of British Architects (RIBA). Merita vazuta atat ziua, dar mai cu seama, noaptea.

Daca aveti si voi imagini cu cladiri ciudate, m-as bucura sa mi le trimiteti si mie. Impreuna cu comentariile voastre. Asta in cazul in care va rataciti pe blogul meu si cititi din intamplare acest material.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Fiti exigenti! Sugestiile sunt binevenite. Criticile, asumate.