Ploaia de cuvinte - Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupr

Ploaia de cuvinte - Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupr

sâmbătă, 24 august 2013

Cat despre ai nostri inca nu fac toti deosebirea dintre Sir si Bre!

Astazi, in sfarsit, o zi normala. Fara breaking news, fara cortegii funerare, fara juma de Romanie conectata la bocitoare. Inca o data, tara a dat masura reala a degradarii noastre morale.'Un popor fara cultura generala, fara simtul valorii, fara repere morale. O Romanie care si-a transformat modul de viata in "stirile de la ora cinci", avida de crime, violuri, morti, amantlacuri si scandaluri.
Anul trecut Marea Britanie sarbatoarea 60 de ani de domnie ai Reginei Elisabeta a II-a si organizau festivitatile Jubileului de diamant.

Anul acesta: in Romania, moartea lui Cioaba a tinut trei sferturi de tara in fata televizoarelor. Cine este Cioaba? Un tigan! Si intr-un caz, si in celalalt, televiziunile au stat lipite de camere, in mijlocul evenimentelor. S-au inregistrat audiente record. S-au vazut pe sticla toate personajele demne ale fiecarei natiuni. Adunati si voi cotele de audienta nationale sa vedeti cati romani s-au uitat la televizor!
Acum un an, la deschiderea festivitatilor regale, au fost trase 41 de salve de tun care au rasunat simultan in Londra, Edinburgh, Cardiff si Belfast. Pe Thamisa s-au aliniat mii se ambarcatiuni in frunte cu vaporul regal. Tot in Londra s-a dat startul festivitatii o data cu intonarea imnului Regatului Unit de catre mezzosoprana Katherine Jenkins.
Iar programul jubileului a fost unul pe masura respectului acordat Reginei:
 • derby-ul organizat pe hipodromul Epson;
 • aprinderea a 2012 de felinare de la Tonga din Pacific pana la Londra;
 • Spectacolul ambarcatiunilor navale pe Thamisa;
 • 9500 de petreceri stradale;
 • concertul organizat in fata Palatului Buckingham unde au cantat: Elton John, Paul McCartney, Tom Jones, JLS, Robbie Williams, Annie Lennox, Alfie Boe, Jessie J, Kylie Minogue, Shirley Bassey, Cliff Richard, Gary Barlow si Ed Sheeran;
 • interpretarea piesei jubiliare "Sing"de catre 230 de persoane si muzicieni din toate statele Coomonwealth-ului, alaturi de Printul Harry;
 • "big lunch"-ul de duminica pregatit milioanelor de englezi si turisti veniti din toate colturile lumii, servit in pub-uri, pe pajistea din Hyde Park si pe strazi, unde s-a servit: "coronation chicken", fish&chips, vita Wellington, budinci, briose si alte bunatati traditionale;
 • slujba de la Catedrala Saint Paul;
 • plimbarea in caleasca a cuplului regal pe bulevardele londoneze;
 • dineul invitatilor cu sange albastru;
 • aparitia la balconul palatului a Reginei si a Printului Consort.
Sa nu aveti impresia ca banii alocati organizarii jubileului au intrat pe pierderi programate. Anglia, ca o tara sanatoasa "la cap", stie sa faca profit din orice. Fabricile de portelan au lucrat la foc continuu, la fel cele de steaguri, de suveniruri, hotelurile, restaurantele, pub-urile, garile, aeroporturile si s-a facut profit! Cu toate ca toti britanicii au avut liber si s-au distratt. Pana ce si popularitatea Reginei a crescut la 69%.
Britanicii s-au bucurat si au petrecut sarbatorind 60 de ani de domnie, alaturi de Regina lor, caci stiu sa faca diferenta intre ce se cuvine si ce nu. Iar Casa Regala britanica a avut grija de-a lungul timpului sa pastreze atat masura, cat si valoarea. Ai lor n-au mers cu jalba in protap la turci! Ei stiu ca sangele albastru, unsul lui Dumnezeu, se respecta. Nu se negociaza!
La polul opus se afla Romania, satula de coruptie si de politica de mahala. De prosti si hoti cu statut de parlamentari. Noi nu respectam nici ex-Regele, nici presedintele, nici premierul. Nu stim sa ne respectam nici pe noi insine, darmite intre noi! Nimeni nu ne-a invatat ce trebuie si merita sa fie respectat. Nimeni nu ne-a aratat nici masura, nici valoarea. De-aia o Romanie tembelizata si manipulata s-a uitat fascinata la inmormantarea unui tigan! Mai jos decat sa te balacesti in propria mizerie si sa o ridici la rang de circ national nici ca se poate. Iubim mizeria noastra nationala si ne transformam in patrioti de catifea.
Si nu pot sa nu intreb: "Tatucule", ce-ai cautat la priveghi? Desi cred ca stiu: voturile a doua milioane de tigani!