Ploaia de cuvinte - Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupr

Ploaia de cuvinte - Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupr

luni, 18 iulie 2016

Miu Miu Eau de Perfume

In timpul Regatului Egiptean, in jurul anului 65 I.H.,  cand zeii inca mai umblau printre muritori si le vorbeau, Bastet, zeita-felina, ocrotitoare a lunii, a pisicilor si a fecunditatii, a transformat femeile in razboinice. Sora Zeului Ra a fost numita “Ochiul lui Ra” deoarece a luptat impotriva dusmanilor Egiptului.
Sursele mitologice spun ca zeita a mers in fata Marelui Ra si-a cerut permisiunea sa invete femeile arta razboiului, astfel incat acestea sa poata lupta alaturi de sotii lor. Dar acesta s-a incruntat si-a refuzat-o spunand ca rolul lor este sa serveasca barbatul si sa ii aduca pe lume copii, sporindu-i astfel puterea si neamul. Zeita s-a intristat, dar raspunsul lui avea sa o inversuneze si mai tare si sa puna la cale un plan. Intoarsa in templul din Bubastis, Bastet si-a chemat felinele Mau din toate cotloanele orasului care s-au strans in fata usilor impunatoare ale templului. In vreme ce acestea mieunau tanguitor afara, zeita se plimba furioasa inauntru, aruncand cu bile de foc in peretii de piatra pe care fusesera pictate pisici din rasa Mau despre care profetia zicea ca urmau sa fie transformate in femei razboinice cand luna avea sa se inroseasca pe bolta stelara. Marea Preoteasa o privea cu tristete pe Bastet care se transforma incet din femeia frumoasa cu cap de felina in Sekmeth, o pisica uriasa plina de furie gata sa sara la oricine. Vreme de patru ani, Bastet, sub atenta supraveghere a lui Sekmeth, a primit fecioarele trimise sa devina preotese  si le-a invatat arta razboiului, dand nastere unei societati secrete de luptatoare neinfricate. Legenda zice ca profetia s-ar fi implinit la nasterea Cleopatrei, regina care a condus armate de femei care au luptat alaturi de barbatii lor pentru gloria Egiptului.


La secole distanta, Miuccia Prada, fondatoarea caselor Miu Miu si Prada, si-a dorit un parfum cu note contradictorii, greu de inclus intr-o categorie, care sa evoce deopotriva spiritul feminin clasic si modern. Ea a lansat aceasta provocare parfumierei de origine germana, Daniela Andrier. 


Sa fi fost aceasta legenda sursa ei de inspiratie pentru "Miu Miu Eau de Perfume"?


Acest parfum floral complex a fost construit in jurul crinului din vale, imbratisat de notele de iasomie verde, trandafir, ulei de patchouli si plante verzi  care se deschide cu note proaspete si usor piperate.



Parfumul a fost lansat intr-un recipient de sticla de culoare turcoaz cu dop rosu rubiniu in vara anului trecut si a fost sugestiv promovat de catre actrita Stancy Martin, atent fotografiata de catre renumitul fotograf Steven Meisel. 


Linia melodica a spotului de promovare apartine cantaretei Lesley Gore,  cu al ei "You Don't Know Me", lansat in anul 1964.

"Miu Miu" este dedicat femeilor cu o personalitate puternica, creative, curioase, independente, nonconformiste, care incalca cu eleganta toate regulile. Parfumul se gaseste in reteaua magazinelor Sephora si merita incercat. Se zice ca s-ar potrivi perfect femeilor din zodia gemeni, gazde perfecte pentru spiritul dual al zeitei Bastet /Sekmeth.