Ploaia de cuvinte - Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupr

Ploaia de cuvinte - Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupr

joi, 11 iunie 2015

Fa rai din ce ai!

Nu stiu cat de revoltati sunteti voi, dar eu, daca nu scriu aceste randuri, ma sufoc! Sunt indignata, sunt atat de suparata si ingretosata, incat trebuie sa scot toata aceasta sila imensa din mie, caci altfel simt ca dau pe din afara! Sunt una dintre miile de mame cu un singur copil, a carei fiica a decis ca viitorul ei nu poate fi construit in aceasta Romanie corupta si lipsita de valori! Era anul 3 la facultatea de arhitectura din Timisoara cand si-a facut bagajele si a parasit tara! Vorbeste engleza fluent, dar nu stia atunci o boaba germana. A plecat la Viena, intr-o tara unde nu cunoastea pe nimeni si a carei limba nu o vorbea deloc. Numai Dumnezeu stie cat de greu i-a fost! A muncit 6 luni pe branci pana si-a luat toate atestatele de limba si s-a putut inscrie la facultatea de arhitectura din Viena. A terminat facultatea, iar la o saptamana, a fost angajata ca arhitecta. 
Proiectele ei din studentie au fost publicate in reviste, a aparut pe afisul unor actiuni organizate de catre studentii din arhitectura in Viena. 
Si peste tot, poarta ia romaneasca! Promoveaza tara unde s-a nascut!
Acum termina masterul. Intre timp, viata ei a cunoscut un parcurs ascendent, dar niciodata nu si-a uitat radacinile, familia, prietenii, tara, locurile natale. Ce a facut fiica mea pentru Romania? Ce a facut tara ei pentru ea? Pai sa vedem!
In primul rand a fost implicata activ in toate demonstratiile de protest impotriva exploatarilor aurifere pe baza de cianuri de la Rosia Montana, in fiecare an vine cu grupul ei de prieteni, toti cetateni straini, la protestele si festivalurile organizate in Rosia Montana! 
"Eu si prietenul meu ne-am logodit anul trecut aici. Am fost in piata si ne-am luat inele de logodna de pleu. Cu ele am ramas, ar fi imposibil acum sa le avem din aur. Dupa toate astea am avut inca un motiv sa iesim pentru Rosia la Viena, unde locuim. Manifestatiile grupului care s-a coagulat acolo au fost atat de frumoase incat au ajuns politistii vienezi sa strige cu noi "Uniti salvam Rosia Montana". "
#humansoffanfest # rosiamontana # fanfest9
Fiecare loc are oamenii si povestile lui. Hai sa aflam povestile celor care fac FanFest si care il anima. Daca ai povesti haioase cu oameni faini posteaza-le cu #humansoffanfest si noi le preluam!

Participa la tot felul de evenimente studentesti in care le explica strainilor, studenti si invitati ai presei austriece, cum politicienii romani vand tara pe nimic!
Protesteaza impotriva exploatarilor gazelor de sist facute pe sest de catre companiile straine cu complicitatea politicienilor romani. 
Au organizat spectacole si-au strans bani pe care i-au trimis in tara taranilor din Pungesti. TOTI sunt studenti romani si fiecare a incercat sa faca ceva pentru tara!
Merge de fiecare data la vot, sta ore in sir la cozi interminabile si isi face datoria fata de tara asta care nu da doi bani pe ea! 
Lucrarea ei de diploma este un centru cultural de reabilitare si integrare a tiganilor din Romania, pe care se incapataneaza sa il construiasca in Romania, fapt care presupune inclusiv negocieri cu factori de decizie din tara. Isi doreste ca primul ei proiect ca arhitect sa fie construit in tara natala, desi a avut propuneri sa il construiasca afara! Pentru ca ea crede ca problemele generate de aceasta minoritate sunt cauzate de lipsa de implicare a statului roman! De indiferenta si nepasare, de cardasia clanurilor tiganesti cu autoritatile locale.
Si nu o face din sfere inalte, ci chiar din mijlocul acestei minoritati! Din mijlocul copiilor care nu au nici o vina ca s-au nascut tigani.
Acum cateva luni a fost in India, in Phoolna, la granita cu Nepalul. Nu in vacanta, ci pe santier, ridicand locuinte pentru populatia saraca a acestei tari! N-a vizitat nimic, n-a vazut decat satul in care se afla santierul si-a muncit 7 zile din 7 vreme de o luna. Cand s-a intors in Viena, am intrebat-o ce i-a placut mai mult acolo. 
Mi-a raspuns: faptul ca am inteles de ce trebuie sa fiu recunoscatoare ca m-am nascut intr-o tara bogata, chiar daca Romania habar nu are cat e de bogata! Si sa apreciez viata pe care o am, gandindu-ma in fiecare moment sa nu risipesc nimic din ceea ce altii nu au. Sunt atat de multi oameni saraci pe glob, atat de saraci, incat romanii nici macar nu isi pot imagina ce inseamna sa fii cu adevarat sarac.
Poimaine va pleca in Nepal, mai exact in Kathmandu, cu Arhitectii Fara Frontiere, ca sa evalueze pagubele generate de cutremurele care au avut loc acolo! Probabil ca va merge si sa reconstruiasca o bucatica dintr-un loc ras de pe fata pamantului. In fiecare vara isi cara prietenii austrieci si nemti prin toate coclaurile tarii, promoveaza turismul romanesc. Si bucatele romanesti. Si traditiile, si portul, si neamul. Casa noastra intotdeauna a fost si este loc de pelerinaj in care prietenii ei si-au gasit popas intre plecari si sosiri, fie ca este vorba de proiecte sau de vacante. Fiica mea spunea azi asa: Fa rai din ce ai! Asta este fiica mea! Este un copil normal, provenit dintr-o familie normala! 
Domnule Ioan Rus, cu respect va intreb, fiul dumneavoastra ce a facut pentru Romania? Dar pentru binele semenilor lui din toata lumea asta? Cu ce drept ne faceti " copiii golani si nevestele curve"? 

Iata declaratia distinsului ministru: 
http://www.mediafax.ro/politic/ministrul-ioan-rus-despre-romanii-din-strainatate-copiii-se-fac-golani-acasa-si-nevasta-curva-14439471

Domnule ministru, nu stiu cum gandesc ceilalti cetateni ai acestei tari, dar pe mine, ma cuprinde o sila imensa! De toata aceasta Romanie sufocata de coruptie, de mitocanie, de lipsa de cultura si bun simt, de hotie, de santaje, de furtisagul devenit un mod de trai, de imensa manipulare si spalare pe creier a celor care stau toata ziua si se uita la televizor! Si-mi doresc din tot sufletul sa va duceti dracului cu totii, politicieni de stanga, de dreapta, de est sau de vest, sa va luati plozii, nevestele, amantele si sa plecati atat de departe incat sa uitam ca ati facut vreodata umbra pamantului romanesc.
Domnule Rus, vedeti vreo diferenta intre copiii nostri? Va intreb cu respect! Ai dumneavoastra ce au facut ei pentru tara lor? Nici nu stiu cum sa semnez, o "curva" de mama care moare in fiecare clipa de dorul fiicei sale? Pana la urma, nici macar nu mai conteaza. Suntem atat de multe, incat nici nu stiti ce va va lovi cand vom decide sa iesim toate in strada! Sa va fereasca Dumnezeu!

Draga mea, stiu ca nu iti place sa te laud si sa iti postez pozele pe net, dar pur si simplu mor de indignare, gandindu-ma cum va jignesc niste nesimtiti parveniti!

6 comentarii:

  1. Este impresionant articolul! Asa este, de sus in jos se vede altfel decat de jos in sus; asa a fost si asa va fi mereu, din pacate...
    Oricum, felicitari pentru felul in care ti-ai crescut singurul copil! Este printre putinii care, desi plecat departe de tara, inca il mai intereseaza ce se petrece acolo unde s-a nascut... din pacate, sunt putini ca ea! Majoritatea nu-si doresc decat sa uite de unde au plecat, dar si situatia neplacuta (ca sa nu spun decat atat!) lasata in tara.

    RăspundețiȘtergere
  2. iti multumesc pentru aprecieri. Nici nu stiu daca am facut bine postand acest articol. Multi vor crede ca ma laud. NU! Suntem o generatie de parinti si bunici care am crescut o generatie care se incapataneaza sa creeze plus valoare. Doar ca de ei nu vorbeste nimeni. Ne aducem aminte de ei doar atunci cand avem nevoie. Ca de exemplu la vot! Sau cand trimit bani acasa. Sau cand nu mai putem sa ne descurcam singuri aici. Si m-am saturat de cei care spun ca tanara generatie este nepasatoare! Sunt nepasatori cei care au trait si traiesc in huzur, copiii celor parveniti cu ifose de aristocrati. Fiicei mele i-ar fi rusine sa posteze pozele care sa arate preocuparile ei de zi cu zi. Ar considera ca se lauda. Dar eu sunt mandra de nu mai pot! pentru ca toata istoria lumii, pentru mine, nu valoreaza cat ea!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună seara si mulțumiri pentru tot ceea ce ne ați făcut cunoscut! Aveți un copil minunat iar ca ea sunt mulți, foarte mulți cei care își iubesc tara,chiar daca sunt departe! Fiecare după cum simte si după cum poate! Cu drag o mama,ce nu si a văzut copii de trei ani iar nepoții ii cunoaște din fotografiile trimise prin facebook! Am plecat din țară urând o dar aici ,departe, mi am dat seama cât o iubesc! La 52 de ani, bătrână fiind considerată am plecat in lume,la fel ca fiica dvs cu dorinta de a face ceva de a fi utilă! Iubesc România mea si sper sa mă întorc la mine acasă cât mai curând!

    RăspundețiȘtergere
  4. Jos pălăria! Despre neica-nimeni ăla nu comentez

    RăspundețiȘtergere
  5. Tot ce citesc aici este minunat, multumesc pentru timpul tau daruit noua, sanatate si iubire alaturi de familia ta si realizari marete pentru minunata ta fiica!! Astept cu nerabdare fiecare articol nou!! Multumesc!!

    RăspundețiȘtergere

Fiti exigenti! Sugestiile sunt binevenite. Criticile, asumate.