Ploaia de cuvinte - Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupr

Ploaia de cuvinte - Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupr

vineri, 20 februarie 2015

Amouage Perfum sau avataruile lui Tin Hinan

In jurul focului aprins stateau roata stransi mai multi barbati cu tagelmust albastru pe cap, imbracati in tunici la fel de albastre si lungi facute din par de camila vopsit, cu fetele acoperite sub jilbaburi. Toti priveau spre o tanara femeie, invesmantata la fel ca si ei intr-o dupatta albastra, brodata cu margele pe poale, prinsa intr-un nasture de os pe umarul stang si aruncata peste un djuka visiniu. Bratarile gravate cu elemente geometrice si incrustate cu cornaline se loveau unele de altele scotand clinchete care se pierdeau printre dunele de nisip ingemanate la orizont cu oceanul de stele. La gat i se impleteau alte siraguri de coliere grele, tot din argint, cu monturi din smaralede si perle. Fiecare gravura avea o valoare prolifica: una o apara de muscatura serpilor, alta de intepatura veninoasa a scorpionilor sau aveau menirea sa indeparteze privirile rele. Tunica ii matura cizmele din pielea moale, cu tocul plat si jos. Chipul ei frumos cu pielea tuciurie  stralucea din pricina ochilor negri care sfredeleau intunericul. Liniile albastrui trasate cu atentie pe pleoape ii accentuau privirea impetuoasa, la fel cum acelasi contur auster ii desena formele buzelor delicate. Parul lung si sarmos ii incadra fata din toate partile rasfirandu-se in cascade cuminti pe umerii drepti. Vorbea cu tonalitatea joasa si calma, cu voce apasata, desenand ceva cu varful unui jambiya in nisipul din fata sa. Numele ei era Tin Hinan si era Tamenokalt, regina legendara a poporului berber, cea care a fondat tribul tuaregilor, respectata si astazi si unsa pe vecie “mama tuturor”. Toti o venerau caci, dincolo de frumusetea ei legendara, era la fel de priceputa sa –si calareasca desculta camila cum la fel de bine stia sa manuiasca in lupta sabia cu doua taisuri. Femeia aceasta superba era regina twareg-ilor, a celor “abandonati de zei”, a Imashaghenilor, a berberilor obligati sa traiasca in inima desertului, deopotriva in zilele caniculare si noptile reci. Se inchinau zeilor desertului: muntilor, apelor, focului, oazelor si copacilor si sperau ca djenun-ul fiecaruia sa ii apere de relele desertului.
Cine are curajul e obligat sa faca o bucla in timp din secolul 14 in 1983 cand Inaltimea sa, Sayyid Hamad bin Hamoud al Bu Said i-a oferit Sultanului Oman-ului, Qaboos bin Said un dar regal, Casa de parfumuri Amouage, dorind sa arate lumii intregi aromele inegalabile ale trandafirului de roca si tamaiei. In cei 32 de ani de la infiintare, casa Amouage a lansat produse de lux si a devenit una dintre cele mai renumite parfumerii cu brand-uri de nisa. 
Parfumurile se doreau o declaratie olfactiva a spiritului arab, a frumusetii si misterului oriental, o mireasma seducatoare, inconfundabila si de durata care sa te invaluie pana cand simturile sunt bulversate si inrobite pe vecie. Parfumul barbatesc asemeni unui tuareg, fascinatia  virila si misterioasa, in vreme ce parfumul feminin se dorea metafora Fatei Morgana, iluzia perfectiunii dorite, niciodata intalnita.
Inca de la infiintare, casa a avut directori de creatie renumiti care si-au pus amprenta personala in transformarea fiecarui parfum intr-un succes de casa. 


Guy Robert a lansat Amouage Gold Women. Sultanul Omanului i-a oferit buget nelimitat pentru acest parfum in care trebuia sa foloseasca ingrediente pretioase precum tamaia de Dhofar, smirna, labdanum, uleiul de lacramioare.

Amouge Ubar a fost dedicat legendarului oras Ubar, celebru centru al comertului cu frankinscense, o varietate de tamaie parfumata care este un ingredient extrem de scump, depasind chiar pretul aurului. Aromele de lamaie, bergamota, trandafir de damasc, lacramioare, mosc, iasomie si vanilie ii dau o nota de mister specific noptilor orientale, fiind creat special pentru barbatii puternici si seducatori.
Cel care astazi indeplineste functia de director de creatie este Christopher Chong, figura controversata si o prezenta extrem de picanta in aceasta lume extrem de rafinata. S-a nascut in Hong-Kong, a crescut in New York si Londra, cu studii aprofundate in literatura comparata si cursuri de opera, Christopher Chong este creatorul parfumurilor de nisa comparate cu adevarate opere de arta. Insusi creatorul, atunci cand vorbeste despre parfumurile casei, spune:”Amouage is not love at first sight. Amouage is a long courtship but once you fall in love that love is forever. Amouage is not an infatuation. I get a lot of customers who say,”I hate it” and then two years later they say “I cannot live without it!” .”(Amouage nu este dragoste la prima vedere. Amouage este un proces de curtare indelungata, dar, o data indragostit, va fi dragoste pentru totdeauna. Amouage nu este o infatuare. Am o multime de clienti care au spus: “il urasc!” si apoi, cativa ani mai tarziu,”Nu pot trai fara el!” “). 
Christopher Chong se foloseste in procesul de creatie de ceea ce stie el cel mai bine: inventeaza povesti folosindu-se de personajele literare sau din opere celebre, implicate in iubiri si tradari, in bucurii si tristeti, in sperante si disperari, carora le creeaza un parfum care sa li se potriveasca: Honour Woman si Honour Man au fost inspirate de catre Madame Butterfly din opera cu acelasi nume a lui Puccini. Parfumul pentru doamne este realizat din esente de flori albe de lacramioare, tuberoze, iasomie si gardenii, combinate cu arome rasinoase si esente de garoafa, ambra, coriandru si piper. 
Cel pentru domni este un amestec de arome lemnoase si picante, generate de aromele de cedru, mosc, piper negru, nucsoara si fructe rosii. Recipientele sunt realizate din ceramica alba cu intarsii din aur, cristale Swarovski si opal.
The Library Collection este desavarsirea olfactiva ridicata la nivel de arta. 
Acest set este format din opt parfumuri, fiecare avand un cod. Iata cateva dintre ele:
Opus II este un parfum unisex, creat de Michele Saramito, realizat din extract de lavanda, trandafir, iasomie, pelin, ambra, tamaie, piper roz, cardamom, scortisoara, mosc cedru si paciuli.
Opus V are ca note de varf radacina de stanjenel si rom, cele de mijloc – stanjenel, trandafir si iasomie, iar cele de baza oud, zibeta si note lemnoase.
Opus VI este un parfum condimentat realizat din extract de tamaie, dafin indian, piper de Sichuan, ulei Cypriol, paciuli, lemn de santal si ambra.

Opus VII este un parfum cald din care emana arome rasinoase, de santal si oud.

Opus VIII este un parfum extrem de rafinat, realizat din ingrediente pretioase precum: iasomia sambac din India, plorile de portocal din Maroc, ylang-ylang din Insulele Comore, vetiver, dafin,  tamaie, ghimbir si sofran.
Evident, portofoliul de produse este mult mai diversificat si tentatiile sunt nenumarate. 

 Journey

Lyric
Attar
Fate for Men
Fate for Women

Interlude


Amouage Crystal


Parfum in editie limitata
Sticlutele sunt ele insele o tentatie carora cu greu poti sa le rezisti, iar cutiile sunt atent realizate, intr-o sincronizare stilistica perfecta cu produsul. Preturile incep de la 650 ron pe flacon, dar cred ca fiecare dintre noi meritam sa ne rasfatam uneori si sufletul. Daca nu toate, macar cele pe care vi le permiteti.

Dictionar:
tagelmust – turban
jilbaburile - voaluri
dupatta - tunica lunga
djuka – pulovar
jambiya - pumnal berber cu varful inconvoiat
Imashaghen – oameni liberi
djenun – spirit personal
Bibliografie:
http://www.amouage.com/press
http://arabia.style.com/beauty/beautiful-lives/exclusive-interview-christopher-chong-of-amouage

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Fiti exigenti! Sugestiile sunt binevenite. Criticile, asumate.